Napisz do nas

TechPolska.pl

Znajdziesz nas

Każdy może w kilka chwil założyć swój własny fanpage, czy to dla siebie bezpośrednio, czy na przykład dla prowadzonej przez siebie firmy lub organizacji. Rzecz jednak w tym, że taki fanpage może okazać się po pewnym czasie niewypałem i będziemy się wtedy być może chcieli go pozbyć. Pojawi się pytanie: jak usunąć stronę na FB?

W tym artykule postaramy się szczegółowo na nie odpowiedzieć i przeprowadzić Was krok po kroku przez proces usuwania zarządzanego przez Was fanpage. Nie jest to trudne, jeśli wie się, gdzie szukać odpowiedniej opcji, więc każdy powinien być w stanie z naszą pomocą to zrobić. Zapraszamy!

Jak usunąć stronę na FB?

Odpowiedź na pytanie, jak usunąć stronę na FB nie należy do skomplikowanych. W pierwszej chwili może jednak trudno być ją odnaleźć w gąszczu wszelkiego rodzaju opcji i funkcji związanych z prowadzeniem fanpage.

Usunięcie strony na FB jest możliwe po wykonaniu poniższych kroków:

  1. Zaloguj się do Facebooka i wejdź na fanpage, który chcesz usunąć.
  2. Naciśnij na przycisk “Ustawienia” po lewej stronie ekranu.
  3. Na dole listy dostępnych opcji odszukaj “Usuń stronę” i naciśnij na przycisk “Edytuj” znajdujący się obok.
  4. Kliknij na napis “Usuń stronę [nazwa Twojego fanpage]” i wpisz ponownie swoje dane logowania, aby potwierdzić Twoją tożsamość.
  5. Po 14 dniach od zgłoszenia chęci usunięcia strony potwierdź swoją decyzję w tym samym miejscu.

Nie ma możliwości usunięcia strony w tym samym momencie – Facebook daje 14 dniową furtkę, zanim możliwe będzie całkowite pozbycie się fanpage, w czasie której można przemyśleć sprawę.

Jest to też w pewnym sensie zabezpieczenie przed hakerami i oszustami – jeśli osoba niepowołana wedrze się na stronę i zgłosi chęć jej usunięcia, w ciągu 14 dni być może uda się odzyskać konto i dzięki temu fanpage, a wraz z nim wszystkie polubienia, posty i nie tylko, nie znikną.

Usunięcie strony na FB – podsumowanie

Wiecie już, jak usunąć stronę na FB – zanim jednak to zrobicie, warto dobrze się zastanowić, ponieważ po całkowitym usunięciu fampage nie będzie można już go odzyskać. Bezpowrotnie utracone zostaną wszystkie zdjęcia, filmiki, posty, komentarze, polubienia i obserwacje. Facebook wprowadził opcję przywrócenia strony przez pierwsze 14 dni po zawnioskowaniu o jej usunięcie, więc w razie czego można pierwotnie odwrócić swoją decyzję.

Chcielibyśmy przy okazji zaprosić Was do zapoznania się także z naszymi innymi artykułami o podobnej tematyce. Może Was choćby zainteresować to, jak sprawdzić kto lubi stronę na Facebooku, a także jak odzyskać hasło do FB. Dajcie znać, jeśli macie jakieś pomysły na kolejne poradniki, które powinniśmy dla Was przygotować!

Share:

administrator, bbp_keymaster

TechPolska - Zespół, który tworzy naszą stronę składa się głównie z młodych amantów rozwiązań technologicznych oraz informatyki. W swoich treściach stawiamy przede wszystkim na obiektywność i rzetelność, co niejednokrotnie zostało docenione przez naszych czytelników.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *